Hivatalhelyett
hivatalhelyett írta:Ha olvasnátok a sorok között rájöhetnétek miért is volt a lótartás felszámolásra előírt határidő 2012. október 8-ra kitűzve!
Utoljára, 1983-ban kellett olvasnom a sorok között, ma már a NER demokrácia keretein belül szeretem, ha az van leírva, amiről tájékoztatni akarnak.
hivatalhelyett írta:Bármilyen hihetetlen, de nem hülyék dolgoznak a hivatalban,
Ideges vagy?
Jelezd már nekem,
ki és hol állította, hogy hülyék dolgoznak a hivatalban? Ja, hogy nem sikerül ilyen tartalmú idézetet kivadásznod? Ne keseredj el, lesz még rosszabb is.
Most figyelj:
István
Ritkán írsz, de látom, eléggé képben vagy az önkormányzat kifelé mutatott kommunikációját illetően
is.
Nos,
elvileg minden, egy adott ügyet lezáró döntés -határozatok,
peres ügyekben hozott ítéletek, bírságolások stb.- elolvasható a
papíralapú információs sztrádán, a hivatal
faliújságján. Modern kor, modern eszköz.
Ha valaki végsőkig elszánt vagy éppen ügyes-bajos dolgait intézve várakozik pl. az építéshatóság folyosóján, szemezgethet ezekből.
Az eltörölt, módosított határozatokról-rendeletekről szóló
határozatok és rendeletek (de szép ez) a nagykovacsi.hu oldalára
is felkerülnek a testületi döntést követően...
elvileg.A gyakorlatban azonban nem.
Bizonyíthatóan nem, és nekem egész készletem van ebből 10 évre visszamenőleg...melyről majd a maga idejében lesz szó. Lasszó.
Lasszózunk egy friss példát a nagykovacsi.hu-ról, hiszen nyilván hazudok:
A
KT ülések, meghívók menüpontba rakják fel a soron következő képviselő-testületi ülés napirendi pontjait, többnyire az adott ülés megelőzően egy-két nappal és akkor sem aktivizálva az összes linket, így ez utóbbiak tartalma rejtettek maradnak az érdeklődők előtt. (A közelmúltban, kirívó példája volt ennek a Kürtösi Pál körzeti megbízott ingatlanbérléséről szóló határozat, amelynek a linkjét
még a tényleges döntést követően sem tették elolvashatóvá viszont a Testületi ülés jegyzőkönyvébe már úgy tették bele a teljes határozat szövegét, mintha az, ami abban szerepel, ott elhangzott volna! Természetesen egyetlen hang sem került elő a témáról, ott ültem, aki olvassa a fórumot, talán emlékszik erre és értelemszerűen az ülésről készített videoanyagban sem szerepel)
Nos, ha valaki idekattint, láthatja a legutóbbi testületi ülés napirendi pontjait:
http://www.nagykovacsi.hu/?page=static_page&id=9A 9. napirendi pont a következő:
"9. Döntés 28/2012 (II.23.) határozat kiegészítésérőlElőterjesztő: Bencsik Mónika polgármester
Előadó: dr. Halmosi-Rokaj Odett ig.osztályvez.
E- 131 PB"Az egyetlen apró bibi ezzel kapcsolatban, hogy a
Határozatok menüpontban
nincs 28/2012 (II.23.) határozat feltüntetve. Van 27-es és 29-es határozat, két ingatlaneladásról, de
28-as az nincs. Február óta nincs. http://www.nagykovacsi.hu/?page=static_page&id=11 Az indoklás, egy-egy-határozat/rendelet nyilvánosságra hozatalának késleltetésére az, hogy azt csak a kihirdetése/jogerőre emelkedése után lehet megtenni. Akkor ez a
februári nyilván egy olyan határozat, amely valamilyen okból- megtámadták a bíróságon pl.- nem hozható nyilvánosságra
hét hónappal később sem, de most legalább módosítani kell. Nagyon klassz kis határozat lehet.
A helyi állatartási rendelet akár a szita: Clint Eastwood se tudta volna jobban szétlőni egy hatlövetűvel, nem kell bejelenteni a kutyákat sem pl.
ezt éppen néhány napja kérdezte tőlem valaki kutyasétáltatás közben -megmondták előre itt néhányan, hogy így lesz - de ezt már
nem hozták külön nyilvánosságra, mivel az egész rendeletnek a vonatkozó része ment a levesbe, így ez igazán kínos lett volna.
Tejszínhab a tortára: a legutolsó feltüntetett rendelet
májusi. 22/2012. (V.23)
http://www.nagykovacsi.hu/?page=static_page&id=10Dupla tejszínhab: a legutolsó feltüntetett Képviselő testületi ülés beszámolója a
Közmeghallgatásé.Négy hónappal ezelőtti, szintén.
http://www.nagykovacsi.hu/?page=static_page&id=12Azt hiszem ezt a témát kiveséztük, a példákat oldalakon keresztül tudnám sorolni, csak copyznom kéne a gyűjteményemet.
Saját hatáskörben visszavonják őket évekre visszamenőleg átböngészve az irattárat?
Igen.Tucatnyi ilyen eset van. És ez így helyes és törvényes.
De míg a nyilvánossággal és a kommunikációval akadnak
kisebb gondok, addig a
"termesztést", a kommentemet követő egy órán belül kijavították
"terjesztés" -re,
szívesen, nincs mit, örülök, hogy segíthettem, kérem, olvassák továbbra is nagy szorgalommal, ezt a Kirívóan közösségellenes Fórum-ot, nehogy lemaradjanak valamiről
viewtopic.php?f=36&t=88#p5593 Humor topik, Szerző: zord on » csüt. aug. 30, 2012 8:51 am
És akkor a
lényeg:Török István írta:Természetesen igazad van a határozat közzétételével, mert azt már a képviselő testület "közhírré tette", a határozat nyilvános. stb. stb.
DE!
A nevet és a címet én nem mutatnám, mert ez az egyik ok, amiért nem tudtam soha elfogadni az állattartási rendeletben megalkotott polgármesteri hatáskört!
Volt eset, amikor Fáber Dávid szedte ki utólag a neveket egy általam idézett jegyzőkönyből,a NÉSZ sorozatomnál -függetlenül attól, hogy egyáltalán nem kényszeríti erre semmi, ezt a fajta információmegosztást ugyanis a törvény védi, éppen a transzparencia miatt, természetesen az adott adatvédelmi szabályokon belül. És én tökéletesen elfogadhatónak tartottam az érveit.
Van az az eset amikor saját magamat cenzúrázom és nem hozom nyilvánosságra a linkeket/neveket/adatokat/ eseménytörténetet A 2006-os Fórum archívum és pl. Galagonya földvásárlása esetében is.
Itt is mérlegeltem:
és éppen azért, hagytam benne, hátha valaki még a hivatalos határozat kézhez vétele előtt szól az állattartónak...bár semmi kétségem afelől, hogy a
telefon és a falusi kikiáltó rendszer messze megelőzött. Én tudom, hol van ez a ház, gyakran sétálok arra, a Békás-tó/Tóvidék felé menet, akár én is átordíthatnék a kerítésen.

És a személyes véleményem az ügyhöz:
valahogy az a gyanúm,, de lehet, hogy tévedek, hogy a helyi állattartási rendeletnek ez a nagytestű haszonállatokra/
védőtávolságokra( mert ebben az utóbbiban, ebben az egyben tökéletesen igazad van Feketetulipán, figyelsz ugye, I-G-A-Z-A-D van) vonatkozó
-és megsemmisített- passzusa valamilyen
személyes konfliktus, esetleg
szomszédháború eredménye.
Bonyolult voltam.
Lefordítom magyarra:
Ezek a kurva lovaid bazmeg, nyáron nem lehet ablakot nyitni, legyek meg lószarszag, itt emberek élnek. Na, majd gondoskodom én rólad, vannak ismerőseim. Lobbytevékenység. Így hívják.
zord