Nagyon Állat!

Re: Nagyon Állat!

HozzászólásSzerző: Timi » csüt. dec. 15, 2011 6:32 pm

Nincs kedvem viccelni!Megfogalmaztam és úgy belegabajodtam hogy kitöröltem.A fene egye meg! Tehát:Kistestü haszonállat ( szárnyas, macska , kutya stb. )10 db.
Nagytestű kedvtelésböl tartott állat: ló, eb, macska 5 db
Nekem 5 macskám és 1 kutyám van.Így csak a macskák vannak kedvtelésből.A többit már a szarkazmus iratta velem hiszen a kutya már haszonállat.( az is lehet hogy, az 1ik macskát ..,)A csirkéim meg 45-en vannak és már van határozat a hivataltól amennyiben újra megszegem a rendeletet ismételten kiszabható bírság lesz a jutalmam. Marhaság! De ez van! Majd még írok de most elegem van mert borzasztó.....
Timi

HozzászólásSzerző: zord on » szer. dec. 14, 2011 9:51 pm

Timi írta:Így most nekem van 5 macskám kedvtelésből és 1 kutyám levágásra.

Elvesztettem a fonalat. De az is lehet, hogy túl sokat olvasom az Indexet. Túl sokat a blogokat. Cserbenhagy a humorérzékem.
Még azt a viccet sem ismerem, amiről a Beck beszél.
Timi
Ez a kutyalevágás valami vicc akart lenni, amivel a rendeletben meghatározott, tartható haszonállatok számát kifogásolod, extrém stílusban?

zord
zord on

HozzászólásSzerző: Timi » szer. dec. 14, 2011 9:39 pm

Üdvözlök mindenkit!Borzasztó hogy,milyen állattartási rendeletek vannak!Itt Dunaalmáson ahol én élek 10 db kistestü haszonáálatot("csibe,....,nutria,kutya,macska...)lehet tartani.Csinálhatok magamnak macskabundát és kutyapörköltet ha úgy hozza "paraszti" gusztusom.Igaz kedvtelésből tarthatok 5 db lovat(haszonállatként nem).Igaz az is hogy,a lovak mellé irták a kutyát és macskát is.Így most nekem van 5 macskám kedvtelésből és 1 kutyám levágásra.A 10 szárnyas betarthatatlan!A szomszéd jelentget!A hivatal számolgat! de meddig? Én meg.... meg leszek büntetve mert dolgozom,mert ezzel bizony munka van! Nem terem úgy mint a dudva!Szégyen ,gyalázat hogy,dolgos falusi emberek inzultálva vannak néhány olyan ember által aki a VÁROSba való!Bünözőként van kezelve állattartásért.Nyiltan merem vállalni az email címem:titanilla1997@citromail.hu.Összefogásban az erő.Mit lehet tenni ezek ellen a rendeletek ellen?Ha valakinek van ötlete és szán rá időz kérem irjon!
Timi

HozzászólásSzerző: Beck_Gyorgy » kedd dec. 13, 2011 11:07 pm

zord on írta:
Beck_Gyorgy írta:Miért, mekkora a károd?

Időben, befektetett energiában, eltékozolt áramban és a "küldés" gombra kattintás után, a semmibe vesző komment nyomán felszabaduló negatív érzelmi töltetben: felbecsülhetetlen. Szerencsére ezek az idők már 2010 októberének környékén elmúltak, de az érzés örökre emlékezetes marad. :D

Jól van, akkor nem ismered a viccet... ;)
Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, mindenképpen igazad lesz.
Beck_Gyorgy
Forum Admin

HozzászólásSzerző: zord on » kedd dec. 13, 2011 5:53 pm

Beck_Gyorgy írta:Miért, mekkora a károd?

Időben, befektetett energiában, eltékozolt áramban és a "küldés" gombra kattintás után, a semmibe vesző komment nyomán felszabaduló negatív érzelmi töltetben: felbecsülhetetlen. Szerencsére ezek az idők már 2010 októberének környékén elmúltak, de az érzés örökre emlékezetes marad. :D
zord on

HozzászólásSzerző: Beck_Gyorgy » kedd dec. 13, 2011 5:27 pm

zord on írta:Tanuljatok az én káromból, :D

Miért, mekkora a károd?
Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, mindenképpen igazad lesz.
Beck_Gyorgy
Forum Admin

HozzászólásSzerző: Tükör » kedd dec. 13, 2011 5:02 pm

Zordonnak.... Gratulálok a részletes írásához, az állattartásról, én is üzentem pár hete a Bárdos .I.képviselőnek de semmi válasz.Elgondolkoztató hogy ebben is olyan személyek döntenek akik erre nem illetékesek.!!!!!Miért mert pár éve kiköltözött városlakokból áll a testület, de a legszomorúbb hogy egy BELTENYÉSZET ALAKULT ki , akik csak bólogatnak, lásd a JUTALOM SZAVAZÁSI KABARÉ ...B.M.- KOVÁCSI = 7:0 eredménye.??????? Mert ki az illetékes, csak az aki 30-50 éve mint őslakos itt lakik, vagy annak leszármazottai, akik ha ők már nem is tartottak állatokat, de legalább látták hogy is megy az egész tartás. Az egész falu tönkretételét sajnos én végig néztem. Amikor lehetett tiltakoztam is, és a régi vezetők is lapítanak, de kevesen maradtunk, és az a pár száz régi lakos is csöndben van, már többször leírtuk miért.Az egész rendeletet vissza kell vonni !
Minket a régi őslakosokat kell megkérdezni, az apró jószágot saját használatra mindenütt meg kell engedni és nem nevetséges 10 db- ot , a sertéseknél , kecskéknél, a stb. , állatoknál is a 3-4 db-ot , de csak tisztán, kulturáltan, nagy telkeknél még a nagyobb állatot is. ÚGY MINT EGY OSZTRÁK FALUBAN..... ott MÉG A FALU KÖZEPÉN IS VANNAK TEHÉN ISTÁLLÓK...és házi tejet árulnak ,!!!! ott, és nincsenek méteres parlagfüves földek, tájékozódni kellene mielőtt szólnának. Azt az arrogáns kijelentését a B.M.-nek hogy ez már kertváros , el kell utasítani, ez egy falu , és lassan éhezni fogunk!....Globalista őrület megbukott, A kiköltözőknek kell alkalmazkodni ,vagy el lehet menni, mint mondta a"Böszme"....Az önkormányzatnak inkább a parlagföldek művelésbe fogásával kellene foglalkozni, hogy friss, gyümölcs, zöldség legyen itt helyben és a piacon.
Mi ......a VÉNSÉGES BÁNATOT AKARNAK ITT ÁRULNI A PIACON,???? AMIKOR MINDENT FÖLDET BEÉPÍTETTEK, VAGY PARLAGON HAGYTAK A SPEKULÁNSOK MIATT????? ...ébresztő
Tükör

HozzászólásSzerző: zord on » kedd dec. 13, 2011 4:14 pm

Török István írta: Az előbb, valószínűleg időtúllépés miatt elszállt egy hosszabb válaszom, sajnos azt most újra nem tudom megírni.

Mindenkinek, aki csatlakozik a Fórumhoz
Jó tanács.: A fenti malőr akkor is megtörténik/megtörténhet, ha az ember a komment megírása közben más oldalakra, PDF dokumentumokra kattint, hogy pl. onnan hirtelen átmásoljon valamit.
Mindig, folyamatosan el kell menteni a már megírt szöveget szövegszerkesztőben(én ott szoktam összeállítani a kommentet, és én gyakran írok elég terjedelmes hozzászólásokat :D ), vagy a itt, a kommentdoboz alatti "elmentés"-t használva.
De az "elküldés" előtt, ha nem is ugrálsz a neten ide-oda, hanem csak itt vésed a mondandódat, mindenképpen érdemes elmenteni, amt írtál. Tanuljatok az én káromból, mert hamar kitapasztaltam a rendszer gyengéit, de megspórolhattam volna néhány állati csúnya gondolatot. :D
zord on

HozzászólásSzerző: Török István » kedd dec. 13, 2011 1:20 pm

Pataki Csilla írta:Tisztelt Török István!

Kérem írja meg véleményét és észrevételeit. A Képviselő-testület csütörtökön újra tárgyalja a rendeletet, ahol lehetőség van a darabszámokon kívül egyéb módosításra is. (Az előterjesztés a honlapunkon olvasható!)
Megjegyezni kívánom, hogy az új rendelet összhangban van az idén elfogadott állattartási törvénnyel, ( hatósági állatorvos előzetesen véleményezte, az ebtartásra vonatkozó szabályok a Magyar Ebtenyésztők állásfoglalását is figyelembe veszi) így azzal a megjegyzésével, hogy a rendelet "egyik másik része annyira dilettáns" nem tudok egyetérteni.
Várom véleményét, üdvözlettel:
Tóthné Pataki Csilla

Tisztelt Tóthné Pataki Csilla!

Az előbb, valószínűleg időtúllépés miatt elszállt egy hosszabb válaszom, sajnos azt most újra nem tudom megírni.
Köszönöm a fogadókészségét, el fogom küldeni az észrevételeimet, javaslataimat.
Innen már nem illene visszatáncolnom.
Sajnos két nap alatt biztos nem lesz kész, de nekifogok.
Sajnálom, ha a dilettáns jelzővel megbántottam, de a faj/fajta fogalmának helytelen használata a csirke!?, mint faj szerepeltetése nálam már ide tartozik és van rendszeresen 3-at ellő kecske és juh is és 14-et, 16-ot fialó sertés is. Ha van 5 tyúkom és az egyik elkotlik, akkor csak 5 tojást tehetek alá, mert önök nem engedélyezik neki a fajtájára genetikailag jellemző, mondkuk 15 tojás kiköltését?
Minden tiszteletem a tervezetet átnéző szakembereknek, lehet ezek az "apróságok" elkerülték a figyelmüket.
A felsorolások stb-vel való lezárása véleményem szerint sérti a normavilágosság elvét, ahogy az több AB határozatban olvasható.
Sok más is van, de ezeknek először szeretnék utána nézni, nem vagyok jogász.
A szemléleten kellene esetleg változtatni. Szabályozni szükséges, de a tiltás nem egyenlő a szabályozással.
Jelenleg még a telek méretet sem veszik figyelembe!
Ha jól emlékszem, a módosítás egyik oka volt, hogy törvényességi kifogás érkezett a korábbi rendelettel kapcsolatban. Megismerhető ennek a tartalma?
Bízom benne, hogy csütörtökön előnyére fog változni a rendelet!

Tisztelettel:
Török István
Török István

HozzászólásSzerző: Pataki Csilla » hétf. dec. 12, 2011 9:23 pm

Tisztelt Török István!

Kérem írja meg véleményét és észrevételeit. A Képviselő-testület csütörtökön újra tárgyalja a rendeletet, ahol lehetőség van a darabszámokon kívül egyéb módosításra is. (Az előterjesztés a honlapunkon olvasható!)
Megjegyezni kívánom, hogy az új rendelet összhangban van az idén elfogadott állattartási törvénnyel, ( hatósági állatorvos előzetesen véleményezte, az ebtartásra vonatkozó szabályok a Magyar Ebtenyésztők állásfoglalását is figyelembe veszi) így azzal a megjegyzésével, hogy a rendelet "egyik másik része annyira dilettáns" nem tudok egyetérteni.
Várom véleményét, üdvözlettel:
Tóthné Pataki Csilla
Pataki Csilla

ElőzőKövetkező

Vissza: Környezetvédelem