Pataki Csilla írta:Tisztelt Török István!
Kérem írja meg véleményét és észrevételeit. A Képviselő-testület csütörtökön újra tárgyalja a rendeletet, ahol lehetőség van a darabszámokon kívül egyéb módosításra is. (Az előterjesztés a honlapunkon olvasható!)
Megjegyezni kívánom, hogy az új rendelet összhangban van az idén elfogadott állattartási törvénnyel, ( hatósági állatorvos előzetesen véleményezte, az ebtartásra vonatkozó szabályok a Magyar Ebtenyésztők állásfoglalását is figyelembe veszi) így azzal a megjegyzésével, hogy a rendelet "egyik másik része annyira dilettáns" nem tudok egyetérteni.
Várom véleményét, üdvözlettel:
Tóthné Pataki Csilla
Tisztelt Tóthné Pataki Csilla!
Az előbb, valószínűleg időtúllépés miatt elszállt egy hosszabb válaszom, sajnos azt most újra nem tudom megírni.
Köszönöm a fogadókészségét, el fogom küldeni az észrevételeimet, javaslataimat.
Innen már nem illene visszatáncolnom.
Sajnos két nap alatt biztos nem lesz kész, de nekifogok.
Sajnálom, ha a dilettáns jelzővel megbántottam, de a faj/fajta fogalmának helytelen használata a csirke!?, mint faj szerepeltetése nálam már ide tartozik és van rendszeresen 3-at ellő kecske és juh is és 14-et, 16-ot fialó sertés is. Ha van 5 tyúkom és az egyik elkotlik, akkor csak 5 tojást tehetek alá, mert önök nem engedélyezik neki a fajtájára genetikailag jellemző, mondkuk 15 tojás kiköltését?
Minden tiszteletem a tervezetet átnéző szakembereknek, lehet ezek az "apróságok" elkerülték a figyelmüket.
A felsorolások stb-vel való lezárása véleményem szerint sérti a normavilágosság elvét, ahogy az több AB határozatban olvasható.
Sok más is van, de ezeknek először szeretnék utána nézni, nem vagyok jogász.
A szemléleten kellene esetleg változtatni. Szabályozni szükséges, de a tiltás nem egyenlő a szabályozással.
Jelenleg még a telek méretet sem veszik figyelembe!
Ha jól emlékszem, a módosítás egyik oka volt, hogy törvényességi kifogás érkezett a korábbi rendelettel kapcsolatban. Megismerhető ennek a tartalma?
Bízom benne, hogy csütörtökön előnyére fog változni a rendelet!
Tisztelettel:
Török István